HTML

BABAGÁJ-BLOG

Hogyan lesz a babagájból mamagáj és papagáj ? Két papagájgyerek és a gazdi lankadatlan erőfeszítései, egymás megszelídítésére.


sajat_3.jpeg

*

A kép csalás
(a méreteket illetően),
de mi vagyunk rajta,
az igaz.

 

A bejegyzések dobozában
(itt följebb)
mindig csak az utolsó
húsz mesét látjátok.
A többit keressétek
az időrendes
tartalomjegyzékben
(egy dobozzal lejjebb).
A tartalomjegyzék 
általában
nem naprakész,
de ami hiányzik belőle,
azt megtaláljátok még itt,
az utolsó húsz között.

Kommentek

Látogatók

 

 

07-03-11_1.jpgNa nézd csak !

A mai nap Nagy Eseménye, hogy arany pincurkáim felfedezték végre a lábacskáikat is. Pontosabban a lábacskáiknak egy eddig ismeretlen rendeltetését : nevezetesen azt, hogy járni is lehet rajtuk, nem csak kapaszkodni velük. 

A legelső kirepülések alkalmával sétálgattak ugyan néhányszor a karnison, sőt Csipikém ijedtében még a kisasztalt és a telefonos komódot is megjárta – de ez nagyon régen történt, még valamikor november végén. Azóta a karnislátogatásról teljesen leszoktak, az pedig valahogy sose jutott eszükbe, hogy ők járni is tudnak. 

07-03-11_2.jpgA kalitka aljába le nem mennének világ kincséért sem, a kalitkán kívül töltött időt pedig a kedvenc ágaikon ücsörögve múlatják, mintha egyéb berendezései nem is lennének a szobának. 

Mindez persze érthető : okos kismadár bárhova kerül, mindenütt a lehető legmagasabb ponton helyezkedik el, mert ugye alul vannak a ragadozók (jelen esetben én), és hát sose lehet tudni… Jobb az óvatosság ! 

Így aztán az én kis tündéreim hónapok óta nem mászkáltak sehol. 

07-03-11_3.jpgNem győzöm irigyelni az egyik kedves papagájos ismerősömet, akinek a madárkája az asztalon sétafikál és játszik a gazdival. Az enyémek csak kalitkán belül játszanak velem – igaz, hogy ott aztán órákig is másznák és marcangolnák a kezemet, ha bírnám idővel és türelemmel a kalitka előtt való ácsorgást. 

Tényleg !

Látod ?

Mégiscsak mászkáltak eddig is egy többé-kevésbé sík felületen : a tenyeremen és a kezem hátán ! De máshol aztán tényleg nem ! 

07-03-11_4.jpgEzért örültem ma borzasztóan, amikor valamelyiknek eszébe jutott végre, hogy az ágakról le lehet repülni a szekrény tetejére, és ott lábakon is lehet közlekedni, nem csak szárnyakon. Rögtön meglódult a fantáziám, hogy ha idáig már eljutottak, akkor később talán majd fölfedezik lassacskán a szoba többi részét is. 

07-03-11_5.jpgErre egyelőre még nem került sor, de a szekrény tetején igazán remekül érezték magukat. Borzasztóan örültek az újságpapírnak (ami a madárkakitól van hivatva megvédeni a szekrény tetejét), hiszen azt zörgetni és tépkedni lehet, meg még ráadásul képek is vannak rajta. Azt persze nem tudom, hogy egy ilyen kismadár mit fog fel a képekből (vélhetően semmit) – de azért az én zseniális madárkáim úgy nézegették az újságpapírt, mintha baromira érdekelné őket mindaz, ami rá van nyomtatva. 

07-03-11_6.jpgA papír szaggatásának viszont már sokkal kevésbé örültem. Na nem az esetleg keletkező szemét miatt (odáig nem is fajult a dolog), csak tartok tőle, hogy a nyomdafesték nem kifejezetten madárvitamin… De szerencsére a tépkedést hamar abba is hagyták. Úgy látszik, nekik se ízlett az újságpapír. 

07-03-11_7.jpgAnnál nagyobb élvezettel gyakorolták viszont magát a sétálást. Mint a kisgyerek, amikor megtanul járni és büszke a tudományára… Az én madárkáim is össze-vissza barangolták a szekrény tetejét (pontosabban annak a váza körüli részét), és láthatóan élvezték a közlekedésnek ezt a számukra szokatlan módját. 

Persze nem győztem dicsérni őket, hogy milyen ügyesek meg milyen okosak – így aztán viszonylag hamar el is ment a kedvük a gyaloglástól. Kitartóan inkább csak olyasmit szoktak művelni (lásd : kalitka mögé és váza hasába való mászkálás), amitől én visítani kezdek, hogy juj, nem szabad. 

07-03-11_8.jpgDe azért nagyon remélem, hogy nem ez volt az utolsó túra a szekrény tetején… Azt meg még jobban remélem, hogy előbb-utóbb sorra kerül majd a többi bútor is – bár a takarítás szempontjából inkább nagyon is örülhetnék, hogy jól nevelt madárkáim még véletlenül sem piszkítanak sehol máshol, csakis a szekrény tetején.

 

(2007)

 




Szólj hozzá!







A bejegyzés trackback címe:

https://csipicsupi.blog.hu/api/trackback/id/tr4214705260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása