HTML

BABAGÁJ-BLOG

Hogyan lesz a babagájból mamagáj és papagáj ? Két papagájgyerek és a gazdi lankadatlan erőfeszítései, egymás megszelídítésére.


sajat_3.jpeg

*

A kép csalás
(a méreteket illetően),
de mi vagyunk rajta,
az igaz.

 

A bejegyzések dobozában
(itt följebb)
mindig csak az utolsó
húsz mesét látjátok.
A többit keressétek
az időrendes
tartalomjegyzékben
(egy dobozzal lejjebb).
A tartalomjegyzék 
általában
nem naprakész,
de ami hiányzik belőle,
azt megtaláljátok még itt,
az utolsó húsz között.

Kommentek

Látogatók

 

07-03-18-_1.jpgA négynapos hétvége múltával arra a bánatos megállapításra jutottam, hogy a holnapi rusnya hétfő alighanem csak nekem van ellenemre, madárkáimnak sokkal kevésbé.

 

Az első két nap még csak eltelt valahogy, de tegnap és ma határozottan az volt a benyomásom, hogy az állandó jelenlétem inkább fárasztja őket : esténként sokkal hamarabb elpillednek, mint a hétköznapokon szoktak.

Pedig még arra is ügyeltem, hogy napközben többször elzárjam a gépet, és kora délután legyen egy-két óra, amikor teljes csöndben bóbiskolhatnak.

 

Eléggé értetlenül állok a jelenség előtt, mert ilyet eddig sose tapasztaltam.

Mióta itthon vannak, kétszer volt szünet és kétszer voltam betegállományban : nem emlékszem, hogy valaha is észrevettem volna valami hasonlót.

 

Most viszont láthatóan hiányzik nekik az a hat-hét óra, amit a hétköznapokon magukban és (talán) teljes csöndben töltenek. Biztosan sokat szunyókálnak közben, mert hiszen a kalitka sarka borús időben szinte teljesen sötét : nem is tehetnek mást, mint hogy alszanak. Ehhez képest nyilván szokatlan az egész napos fény és jövés-menés – csak azt nem értem, hogy az eddigi itthonléteim alkalmával miért nem volt az.

 

Talán a vedlés… Biztosan az viseli meg Csipikét – bár Csupi úgy jutott túl rajta, hogy észre sem vettük. Na de Csipike ugyebár nem Csupi…

 

Továbbá elég jelentős időváltozást, sok esőt is jósol a meteorológia az elkövetkező napokra : ha tényleg így lesz, akkor még az is csoda, hogy a pilledtségen kívül más baj nincs, mert a készülődő eső mindig is nagyon megviselte Csipikét. (És Csupikát is, mert a Boszorkány persze rajta vezeti le a feszültségét…)

 

07-03-18-_2.jpgÍgy aztán nem is nagyon bánkódom én sem a holnapi nap miatt…

Hátha tényleg úgy jobb a gyerkőcöknek, hogy nem vagyunk egész nap együtt, de este aztán annál jobban örülünk egymásnak.

 

Csak azt nem tudom, miért van mégis mindennap az a nagy sírás-rívás és égig érő elkeseredés, amikor látják, hogy veszem a kabátom az előszobában…

 

 

(2007) 




Szólj hozzá!







A bejegyzés trackback címe:

https://csipicsupi.blog.hu/api/trackback/id/tr1614716071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása